torstai 7. helmikuuta 2013

Orléans ja Jeanne d'Arc

Kävimme sveitsiläisen ja itävaltalaisen kaverini kanssa sunnuntaina Orléansissa. Sunnuntait on täällä vähän tylsiä päiviä, koska kaupat ja suurin osa ravintoloista on kiinni. Siksi päätimme lähteä tutkimaan läheistä Orléansin kaupunkia. Junalla matkaan meni n. tunti. 

Orléansiin saavuttuamme suuntasimme kohti tärkeimpiä nähtävyyksiä. Itävaltalaisella vaihtarilla oli mukana Ranskan matkaopas, jossa oli jonkin henkilön maininta siitä, että Orléansin katedraali on yksi Ranskan rumimmista. Tottakai tämä alkoi heti kiinnostaa! Orléansin ruma katedraali olikin sunnuntaipäivän paras vitsi!

Orléansista opin ainakin sen, että Jeanne d'Arc on täällä todella tärkeä henkilö. Hänen mukaansa on nimetty katuja, ravintoloita ja ties mitä. Mm. kiinalainen ravintola!!! Orléansin keskusta-aukiolta (Place du Martroi) löytyy suuri Jeanne d'Arcin patsas.


Kuuluisa Jeanne d'Arc


Jeanne d'Arc poseerauksien jälkeen suuntasimme nokkamme kohti Hôtel Groslotia, kaupungintaloa ja rumaa katedraalia. Hôtel Groslot on 1600-luvun kartano, jota on käytetty myös kaupungintalona. Sisällä oli mahtava tunnelma, aivan kuin olisi tupsahtanut toiseen aikakauteen. Ikävä kyllä, en osannut tallentaa taianomaista tunnelmaa kameralle... Hôtel Groslotin vastapäätä sijaitsee nykyinen kaupungintalo. 


Kaupungin talo eli Hôtel de Ville ja katedraali Sainte-Croix.

Hôtel Groslot

Jeanne d'Arc jälleen, tällä kertaa Hôtel Groslotin edessä

Tytöt pyörähtelivät tanssilattialla.



Hôtel Groslotin jälkeen meninne tutustumaan Sainte-Croix katedraaliin. Odotimme jotain vieläkin rumempaa... jokainen voi itse päätellä kuvista! :) Itseasiassa toinen lähde kuvaili katedraalia yhdeksi ranskan kauneimmista... 






Sainte-Croix katedraali



Annina ja Caroline


Loppupäivä menikin ravintolaa ja kahvilaa metsästäessä. Sää oli kolea ja lähes kaikki paikat olivat tuttuun tapaan kiinni. Lopulta päädyimme syömään intialaiseen ravintolaan, jonka ruoka oli todella hyvää.

Tällä viikolla osallistuin ensimmäisille psykologian luennoille. Tiistaina luentoja oli klo 16-20, ja keskiviikkona klo 16-18. Iltapainotteista opiskelua siis... Valitsin kurssit Hormones et comportements, Intoduction à la neuropsychology ja Psychobiology. Suhteellisen vaikeita aiheita siis, mutta onneksi osa jo tuttua. Luennon seuraaminen ranskaksi on tietysti vaikeaa, ja keskityinkin lähennä poimimaan luennosta pääpointteja. Aiheet tosin olivat kiinnostavia. Tässä vielä kuva Tanneursin yliopistorakennuksesta, jossa tiedekuntani (UFR Arts et Sciences Humaines) sijaitsee. Yliopistorakennukset eivät ole täällä aivan Agora -tasoa... :)




Eilen kävin vielä ranskalaisten kummioppilaiden järjestämässä iltatilaisuudessa eräässä Irkku-pubissa. Paikka oli täynnä ihmisiä ja vaihtareille annettiin oman maan lippu rintaan. En olisi jaksanut lähteä eilen minnekään, mutta onneksi lähdin. Eilen tuntui jopa siltä, että ranskankieli alkoi tulla jo hieman spontaanimmin. JES!

Sellasta tänne, mitäs sinne? :)


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kauniita rakennuksia. Ja ihan siistiltähän tuo yliopistorakennuskin näyttää kuvassa. Opiskelehan innokkaasti psykologiaa ja ranskaa:) Täällä on lunta aika paljon, mutta onneksi ei ole kovia pakkasia ollut, sellaista 10-15 astetta viime aikoina enimmillään. Mutta kohta alkaa aurinko lämmittämään päivällä.

    VastaaPoista
  2. Hassua ajatella, että siellä on vielä ihan talvi! Sisältä päin tuo rakennus on vähän rähjäinen. Ja todellinen labyrintti! Tosi vaikee löytää luokkia.

    Tänään aijotaan kokkailla muiden vaihtareiden kanssa.

    VastaaPoista