sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kuulumisia patonkimaasta

haha, keksinpä ovelan otsikon tälle blogille. Juuri otsikon takia blogin avaaminen onkin viivästynyt... No tuo saa nyt kelvata!

Kyseessä siis vaihtoblogi! Kerron kuulumisia ja puran mieltäni tänne turhautumisen hetkellä. Sillä voin kertoo, niitä on mahtunut jo monta tähän ensimmäiseen viikkoon. Lisäksi kerron jotain käytännön vinkkejä Ranskassa elämiseen ja vaihtoon liittyen, jos vaikka joku tuleva vaihtari niistä hyötyisi. 

Lähdin Helsinki-Vantaan lentokentältä 15.1. klo 7.50. Saavuin Pariisiin Charles de Gaullen -kentälle 11.20. Kentältä hyppäsin TGV-junaan. Vaihdoin paikallisjunaan Le Mansissa. Touriin saavuin noin neljän maissa iltapäivällä. Toursin juna-asemalta otin taksin yliopiston asuntolalle. Matka sujui hyvin!

Saapuessani asuntolalle alkoikin ensimmäiset vastoinkäymiset...Asuntolan sihteerit eivät puhuneet juuri lainkaan englantia. Vihdoin sain kuin saikin avaimet erääseen huoneeseen. Huone on pieni, mutta siinä on oma suihku/wc ja jääkaappi. Viisaana tyttönä unohdin pyytää sihteereiltä lakanoita ja peittoja vuokralle! Sihteerit ovat asuntolalla vain klo 17 asti, joten nukuin sitten ilman peittoa ja tyynyä ensimmäisen yön! Oli hiukka kylmä! 

Toisen kamppailun kävin ensimmäisinä päivinä Internetin kanssa. Asuntolan sihteerit eivät auttaneet minua siinä, joten olin pitkään ilman nettiä. Ja vailla sosiaalista elämää! Nyt kuitenkin netti toimii. Hain myös itselleni vakuutuksen asuntoa varten ja avasin ranskalaisen pankkitilin. 

Olen tutustunut muutamiin vaihto-oppilaisiin. Eniten olen hengaillut itävaltalaisen tytön, kahden skotlantilaisen ja yhden britin kanssa. Eilen vietimme aikaa kaupungilla. 

Seuraaava haaste on löytää sopiva kuntosali! Olen jo netin kautta tutustunut muutamiin, mutta saa nähdä miten käy. Alkaa jo ottaa hermoon tämä liikkumattomuus! Kaupassa ja koulussa on hieman omituisia ruokia, mutta olen jo löytänyt marketeista muutamia peruselintarvikkeita: maitorahkaa, raejuustoa ja ruisleipää... Ruisleipä on kyllä ihan outoa. Ei oo ruispaloja nähny tuo leipä.

Tänään on satanut lunta ja se harmittaa! Kuvittelin, että tän talven lumet ois jo nähty, mutta olinkin väärässä. Tuolla sitä on!! 

Kommentoikaa ihanat kotijoukot! Se piristäisi kummasti, kun alkussa jokainen arkinenkin asia on yhtä taistelua! :D Muuten menee hyvin! :)


3 kommenttia:

  1. Kaikkea hyvää sinne Ranskanmaalle, ollaan yhteyksissä!

    VastaaPoista
  2. Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo. Jospa ne isoimmat ongelmat olisivat jo ratkenneet ja kaikki menisi eteenpäin helpommin. Tsemppiä.

    VastaaPoista