tiistai 29. tammikuuta 2013

Vaikeuksien kautta voittoon, vai miten se meni...

Huhu. Viimepäivät olen painiskellut monien ongelmien kanssa. Perjantaina mulla oli jälleen tapaaminen kurssivalinnoissa auttavan opettajan kanssa. Tapaamisen piti olla 11.30. Odottelin opettajaa puoli tuntia... ranskalainen tapa? No sain kuitenkin vähän selvyyttä kurssivalintoihin.

Yliopistolla kaikki toimii opiskelijakortin varassa. Sillä maksetaan ruokailu, tulostetaan, lainataan kirjoja - ja jopa pestään pyykit opiskelija-asuntoloissa! Minä sain odottaa korttini valmistumista eiliseen asti! Sain syödä yliopiston ruokaloissa käteisellä maksaen, mutta en päässyt pesemään pyykkiä! Viime päivät olenkin tuskaillut surkeaa vaatetilannettani! Pesin sukkia pari kertaa käsin, kun en halunnut koko ajan ostaa uusia. Tänään menin sitten lataamaan opiskelijakortilleni rahaa - ja kappas! Eihän siihen nyt suomalainen pankkikortti käy! Olis liian helppoa! :-----)  Ja minun kiva paikallinen pankki ei ole vieläkään lähettänyt ranskalaista pankkikorttia! Kaiken hyvän lisäksi ainut toimisto, jossa kortin voi ladata käteisellä, oli kiinni. Erään ystävällisen ranskalaisen opiskelijan avustuksella sain jonkun työntekijän toimistoon ja sain korttini viimein ladattua. KIITOS VAIN HÄNELLE!

Eilen minulla oli ensimmäinen ranskan tunti. Kurssilla oli leppoisa tunnelma ja opettaja oli mukava. Oli ihanaa olla vihdoinkin sellaisessa seurassa, jossa kaikkien ranskankielentaito oli suunnilleen samalla tasolla. Ennen kielikurssien alkamista kaikki suorittavat lähtötasotestin, jonka mukaan opiskelijat jaetaan ryhmiin. Kurssilla on opiskelijoita ympäri maailmaa, mm. irlannista, skotlannista, australiasta, englannista, tanskasta, amerikasta ja koreasta.

Illalla olen menossa johonkin vaihto-oppilaiden informonti-iltaan. Käydään ilmeisesti läpi vaihto-oppilaille tarkoitettuja tapahtumia ja syödään yhdessä päivällistä.

Sellasta tänne, mitäs sinne?


3 kommenttia:

  1. Moikka täältä koti-Suomesta. Onhan nuita alkuvaikeuksia riittänyt, mutta olet varmaan huomannut, että asioilla on tapana järjestyä, jos ei ihan heti niin kuitenkin joskus. Täällä tulee yllätys, yllätys lunta taas :)Mukavia päiviä sinulle ja rakkaita terveisiä!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että uskalsit lähteä vaihtoon! Tää blogi on mainio. Seuraan käänteitäsi.. Hyvin olet selvinnyt noista alkuvaikeuksista. Niin se vain on, että tekemällä oppii.

    Me ollaan tulossa Anniinan kanssa Pariisiin toukokuussa. Ihana kaupunki ja varmasti mahtava aika visiitille kun kevät on jo pitkällä.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Mari: Alkuhankaluuksista huolimatta olen alkanut jo viihtymään täällä. Oi miten ihanaa, että menette Pariisiin. Täältä Toursistahan ei ole Pariisiin kovin pitkä matka. Kiitos tsemppauksista! :)

    VastaaPoista